Tapahtumat, 6.10.2022

Juhlikaa tyttöjen päivää 11. lokakuuta!

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään kymmenettä kertaa 11.10. Tyttöjen koulutus on maailman paras sijoitus, joten tänä vuonna päivän teemana on talous. Kun kaikki tytöt pääsevät kouluun, taloudellinen tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus lisääntyvät. Planin lastenhallituksen nuoret ovat tehneet innostavan ja selkeän aamunavaukseen soveltuvan äänitteen, jossa he kertovat talouden vaikutuksesta tasa-arvoon ja tyttöjen oikeuksiin. 

Voit soittaa aamunavauksen koulussasi tyttöjen päivänä 11.10. Se on helppo tapa tuoda kansainvälinen merkkipäivä koko koulun tietoon! 

Aamunavaus on saatavilla äänitiedostona tai tekstimuodossa. Äänitiedostolla aamunavauksen lukevat Minni ja Martta Planin lastenhallituksesta.

Jos haluat suositella opiskelijoillesi kirjoja, jotka auttavat ymmärtämään tyttöjen ja naisten asemaa ja oikeuksia, meillä on muutama hyvä vinkki!

Nämä kirjat kertovat, miten patriarkaalinen talousjärjestelmä on syrjinyt ja hyödyntänyt naisia kautta historian, miksi taloudellinen itsenäisyys on tytöille ja naisille ensiarvoisen tärkeää ja millaisilla kulutusvalinnoilla voimme edistää tasa-arvoisempaa maailmaa. 

Viisi kirjaa tyttöjen päivään liittyen:

  • Julia Thurén: Kaikki kuluttamisesta (Gummerus 2021)   
  • Caroline Criado Pérez: Näkymättömät naiset (WSOY 2020)  
  • Maria Pettersson: Historian jännät naiset (Atena 2020)  
  • Virginia Woolf: Oma huone (Tammi 1980)  
  • Katrine Marcal: Kuka valmisti Adam Smithin päivällisen? – Tarina naisista ja taloudesta (niin & näin 2021)  
Näkökulmat, 20.6.2024

Blogi-teksti tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä oppilaitosten arjessa

Koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelu voi kuulostaa hallinnolliselta ylätason byrokratialta, mutta parhaimmillaan laadukas suunnittelu johtaa konkreettisiin…
Tapahtumat, Uutiset, 24.5.2024

Järjestöillä on paljon annettavaa nuorisoalan globaalikasvatukseen

Järjestimme huhtikuussa pidetyssä valtakunnallisessa NUORI2024-tapahtumassa ohjelmaosion nuorisoalan toimijoiden ja erityisesti nuorisoalan koulutuksen roolista globaaliin vastuuseen…
Plan International
Uutiset, 17.5.2024

Hae lapsen oikeuksien lähettilääksi

Rekrytoimme lapsen oikeuksien lähettiläitä työskentelemään syyslukukaudesta 2024 alkaen. Haku on avoinna pääkaupunkiseudulle, Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun…