Koulutukset, 9.8.2022

Yhdessä-koulutuksesta työkaluja koulun yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön!

Erilaisia naisia kaupunkiympäristössä.

Opettaja, tule oppimaan uutta, inspiroitumaan ja vaihtamaan kokemuksia muiden opettajien kanssa asiantuntijakouluttajien johdolla! Globaalikoulun uusi opettajien täydennyskoulutus antaa monipuolisia eväitä oppilaitosten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön. Tavoitteena on, että jokainen kouluyhteisön jäsen kokee tulevansa arvostetuksi omana itsenään.

Keväällä 2023 toteutamme koulutuksen Lappeenrannassa. Koulutuspäivät ovat 13.2., 21.3. ja 12.4.2023. Voit ilmoittautua koulutukseen täältä.

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksesta saat

  • vinkkejä tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitteluun sekä suunnitelmien käytännön toimeenpanoon,
  • tietoa sukupuolitietoisesta kasvatuksesta ja antirasistisesta pedagogiikasta,
  • valmiuksia huomioida oppijoiden moninaisuus, sekä
  • konkreettisia esimerkkejä siitä, miten koulun toimintakulttuuria voi kehittää yhdenvertaisempaan ja inklusiivisempaan suuntaan.

Aiheiden pariin johdattavat upeat vierailevat kouluttajamme Virve Savoila Ekvalitasta, Mona Eid THL:stä ja Teija Ryhtä Setasta sekä Planin globaalikasvatuksen asiantuntijat.

Mitä: Koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava pedagoginen kokeilu. Koulutus vastaa laajuudeltaan 4 opintopistettä.

Milloin: Kevään koulutuspäivät ovat ma 13.2., ti 21.3. ja ke 12.4.2023 klo 9–15.

Missä: Lappeenrannassa (Etelä-Karjalan museon ja Lappeenrannan taidemuseon tiloissa). Ennakkotehtävät tehdään Planin omassa verkko-oppimisympäristössä Plan Academyssä.

Koulutus on maksuton, ja sen rahoittaa Opetushallitus. Varaa paikkasi ilmoittautumalla tällä lomakkeella.

Kysy lisää: Tiina Salola, tiina.salola[at]plan.fi, 050 593 5905

Näkökulmat, 20.6.2024

Blogi-teksti tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä oppilaitosten arjessa

Koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelu voi kuulostaa hallinnolliselta ylätason byrokratialta, mutta parhaimmillaan laadukas suunnittelu johtaa konkreettisiin…
Tapahtumat, Uutiset, 24.5.2024

Järjestöillä on paljon annettavaa nuorisoalan globaalikasvatukseen

Järjestimme huhtikuussa pidetyssä valtakunnallisessa NUORI2024-tapahtumassa ohjelmaosion nuorisoalan toimijoiden ja erityisesti nuorisoalan koulutuksen roolista globaaliin vastuuseen…
Plan International
Uutiset, 17.5.2024

Hae lapsen oikeuksien lähettilääksi

Rekrytoimme lapsen oikeuksien lähettiläitä työskentelemään syyslukukaudesta 2024 alkaen. Haku on avoinna pääkaupunkiseudulle, Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun…